Sestavine

  • 130 g masla
  • 60 g rjavega sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 2 jajci
  • 120 g moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 4 žlice mleka
  • po želji 1 žlica ruma
  • olje za pekač
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1.

Maslo damo na sobno temperaturo, da se zmehča. Medtem pripravimo pekač za vaflje tako, da ga premažemo z malo olja.

2.

Maslo z mešalnikom penasto stepemo z obema sladkorjema. Vmešamo še jajci, moko, presejano s sodo bikarbono, mleko in rum. Dobimo gosto maso, ki jo z žlico za cmok debelo nadevamo na pekač. Pekač zapremo in vaflje spečemo do zlato rjave barve. Pečene posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo s poljubno prilogo (javorovim sirupom, marmelado, čokoladnim namazom, sadjem ali smetano).

11