Hrustljavi sladki vaflji
Sladki vaflji, ki vam bodo polepšali jutro.
Hrustljavi sladki vaflji
Sladki vaflji, ki vam bodo polepšali jutro.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2011
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 130 g masla
- 60 g rjavega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 120 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 4 žlice mleka
- po želji 1 žlica ruma
- olje za pekač
- sladkor v prahu za posip
Priprava
Maslo damo na sobno temperaturo, da se zmehča. Medtem pripravimo pekač za vaflje tako, da ga premažemo z malo olja.
Maslo z mešalnikom penasto stepemo z obema sladkorjema. Vmešamo še jajci, moko, presejano s sodo bikarbono, mleko in rum. Dobimo gosto maso, ki jo z žlico za cmok debelo nadevamo na pekač. Pekač zapremo in vaflje spečemo do zlato rjave barve. Pečene posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo s poljubno prilogo (javorovim sirupom, marmelado, čokoladnim namazom, sadjem ali smetano).
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.