Sestavine

  • 1,5 dl sladke smetane
  • 100 g mlečne čokolade
  • 2 žlici masla
  • 3 žlice zlatega sirupa (ali tekočega medu)
  • 1 žlička metinega izvlečka ali arome
  • 2 rdeča čilija bird's eye
  • 50 g blanširanih mandljev

Priprava

1.

Smetano nalijemo v kozico in jo segrevamo, da se začne iz nje dvigati para, vendar ne zavre. Čokolado nasekljamo in jo damo v skledo skupaj z maslom, prelijemo z vročo smetano in gladko zmešamo. Dodamo zlati sirup (ali med), metin izvleček in drobno nasekljan čili. Postavimo v hladilnik za približno 2 uri, da se mešanica strdi.

2.

Mandlje drobno sesekljamo in p opražimo v suhi ponvi. Z zajemalko za izrezovanje melone iz čokoladne mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v mandljih in položimo na pladenj. Do postrežbe shranimo na hladno.

 

6