Sestavine

  • 130 g stopljenega masla in še malo za model
  • 300 g čokoladnih piškotov
  • 150 g mlečne čokolade
  • 150 g temne čokolade
  • 250 g maskarponeja
  • 300 g polnomastnega kremnega sira
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 25 g instantne žitne kave
  • 25 g vroče čokolade v prahu
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 3 dl sladke smetane
  • 150 g hrustljavih čokoladnih kroglic (100 g jih nasekljamo, 50 g jih pustimo celih)
  • 100 g grobo nasekljanih čokoladnih kapljic
  • pest hrustljavih čokoladnih kroglic za okras

Priprava

1.

Model za torte premera 23 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v fine drobtine, dodamo stopljeno maslo in spet zmeljemo. Piškotno zmes stresemo v model in jo enakomerno in čvrsto pritisnemo od dno s hrbtno stranjo žlice. Postavimo v hladilnik.

2.

V ločenih skledah v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopimo mlečno in temno čokolado. Postavimo na stran, da se čokoladi ohladita.

3.

Z metlico za stepanje zmešamo maskarpone, kremni sir, sladkor v prahu, žitno kavo, vročo čokolado v prahu in vaniljo. V drugi skledi stepemo smetano in jo narahlo vmešamo v maskarponejevo maso. Vsaki stopljeni čokoladi doda mo pol maskarponejeve mase in dobro zmešamo. Polovico nasekljanih in celih kroglic ter čokoladnih kapljic vmešamo v maso z mlečno čokolado, drugo polovico pa v maso s temno čokolado.

4.

Na piškotno osnovo v modelu naložimo maso s temno čokolado. Nanjo naložimo maso z mlečno čokolado in zgladimo površino. Čez noč postavimo v hladilnik. Preden postrežemo, okrasimo z kroglicami.

6