Sestavine

  • 1 jajce
  • 1 žlička pehtranove gorčice
  • ½ žličke mlete paprike
  • 1 drobno narezan manjši čili
  • ½ drobno narezane čebule
  • sol
  • 500 g mlete govedine
  • olje za peko
  • 4 surovi in olupljeni krompirji
  • malo olja
  • sol
  • čebulni kolobarčki za okras

zelenjavna salsa

  • 150 g bučnega mesa, narezanega na 1 cm velike kocke
  • 150 g zelenih bučk, narezanih na kocke
  • 100 g kolerabice, narezane na drobne kocke
  • 20 g drobno narezanega pora
  • 1 strok česna
  • 4 zrna črnega popra
  • 100 g paradižnika, olupljenega, razsemenjenega in narezanega na kocke
  • 1 dl belega vinskega kisa
  • sol

Priprava

1.

Salso pripravimo tako, da bučno meso, bučke, kolerabico in por do mehkega skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Odcedimo in prihranimo.

2.

Česen in zrna črnega popra stremo v možnarju. Dodamo na kocke narezan paradižnik in zelenjavo. Vse sestavine premešamo, dodamo beli vinski kis in posolimo.

3.

Nato pripravimo čevapčiče. Jajce in začimbe damo v posodo in zmešamo z metlico za stepanje. Dodamo mleto meso in dobro premešamo. Iz zmesi z rokami oblikujemo 20 čevapčičev. V ponvi segrejemo malo olja in na njem pri zmerni temperaturi čevapčiče popečemo z vseh strani.

4.

Krompir narežemo na krhlje in počasi pečemo v teflonski ponvi na malo olja; solimo ga tik pred serviranjem.

5.

Čevapčiče ponudimo s pečenim krompirjem in pripravljeno zelenjavno salso. Jed okrasimo s čebulnimi kolobarčki.

Nasvet

Za to jed ne porabimo celotne količine salse. Preostanek lahko v dobro zaprtih kozarcih nekaj časa hranimo v hladilniku.

8