Čevapčiči s krompirjem in zelenjavno salso
Ob misli na čevapčiče vedno pomislimo na piknik, kajne?
Čevapčiči s krompirjem in zelenjavno salso
Ob misli na čevapčiče vedno pomislimo na piknik, kajne?
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2011
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 jajce
- 1 žlička pehtranove gorčice
- ½ žličke mlete paprike
- 1 drobno narezan manjši čili
- ½ drobno narezane čebule
- sol
- 500 g mlete govedine
- olje za peko
- 4 surovi in olupljeni krompirji
- malo olja
- sol
- čebulni kolobarčki za okras
zelenjavna salsa
- 150 g bučnega mesa, narezanega na 1 cm velike kocke
- 150 g zelenih bučk, narezanih na kocke
- 100 g kolerabice, narezane na drobne kocke
- 20 g drobno narezanega pora
- 1 strok česna
- 4 zrna črnega popra
- 100 g paradižnika, olupljenega, razsemenjenega in narezanega na kocke
- 1 dl belega vinskega kisa
- sol
Priprava
Salso pripravimo tako, da bučno meso, bučke, kolerabico in por do mehkega skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Odcedimo in prihranimo.
Česen in zrna črnega popra stremo v možnarju. Dodamo na kocke narezan paradižnik in zelenjavo. Vse sestavine premešamo, dodamo beli vinski kis in posolimo.
Nato pripravimo čevapčiče. Jajce in začimbe damo v posodo in zmešamo z metlico za stepanje. Dodamo mleto meso in dobro premešamo. Iz zmesi z rokami oblikujemo 20 čevapčičev. V ponvi segrejemo malo olja in na njem pri zmerni temperaturi čevapčiče popečemo z vseh strani.
Krompir narežemo na krhlje in počasi pečemo v teflonski ponvi na malo olja; solimo ga tik pred serviranjem.
Čevapčiče ponudimo s pečenim krompirjem in pripravljeno zelenjavno salso. Jed okrasimo s čebulnimi kolobarčki.
Nasvet
Za to jed ne porabimo celotne količine salse. Preostanek lahko v dobro zaprtih kozarcih nekaj časa hranimo v hladilniku.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.