Sestavine

  • 500 g mletega mesa
  • ½ žličke mletega pimenta
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper
  • 8 rožmarinovih vejic
  • olje za premaz

ko postrežemo

  • 170 g grškega jogurta
  • 150 g redkvic
  • ½ kumare
  • krhlji limone
  • vloženi feferoni
  • 4 kruhki pita (ali lepinje)

Priprava

1.

Močno razgrejemo žar v pečici. V veliki skledi zmešamo mleto meso, piment in strt česen. Maso solimo in popramo ter iz nje oblikujemo 8 čevapčičev, tako da je na sredini rožmarinova vejica, ki na enem koncu gleda iz čevapčičev. Čevapčiče premažemo z malo olja in jih zložimo ne pekač. Postavimo jih v pečico za 10 minut, da so skoz in skoz pečeni, med peko jih enkrat obrnemo.

2.

Redkvice narežemo na rezine, kumaro pa na kocke. Oboje postrežemo k čevapčičem, ki jih jemo kar z vejic ali pa jih pred jedjo odstranimo; priložimo še kruhke pita ali lepinje, grški jogurt, krhlje limone in vložene feferone.

Nasvet

Te čevapčiče seveda lahko spečemo tudi na žaru ali v ponvi za žar.

7