Šparglji in zeleno zrnje z vodno krešo in meto
Šparglji in zeleno zrnje z vodno krešo in meto
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2017
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- šopek špargljev
- 100 g svežega ali zamrznjenega boba
- 100 g svežega ali zamrznjenega graha
- 100 g zamrznjenih sojinih zrn*
- 3 mlade čebulice
- majhen šopek mete
- 100 g vodne kreše
- sol
preliv
- 1 žlička dijonske gorčice
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlička belega vinskega kisa
- sol
- poper
Priprava
Špargljem odrežemo olesenele konce in stebla pod kotom narežemo na 3 kose, enako narežemo očiščeno mlado čebulico, bobu pa odstranimo kožice. To najlažje naredimo tako, da bob v vreli vodi blanširamo pol minute, ga odcedimo in prelijemo s hladno vodo, da preprečimo nadaljnje kuhanje. Iz zmehčane kožice nato preprosto s prsti iztisnemo zrna boba.
V velikem loncu zavremo osoljeno vodo, vanjo damo šparglje, spet zavremo, nato dodamo vse stročnice in mlado čebulico. Spet zavremo, nato odcedimo in na hitro ohladimo tako, da vse oplaknemo pod hladno tekočo vodo.
Zmešamo vse sestavine za preliv. Zelenjavo na velikem krožniku zmešamo z meto, vodno krešo in prelivom.
Opomba
Če nimamo sojinih zrn, vzamemo malo več graha in boba.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.