Špargljevi ocvrtki s čemaževo skuto
Špargljevi ocvrtki s čemaževo skuto
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2011
ČAS PRIPRAVE: 45 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 400 g belih in zelenih špargljev (olupljenih in drobno narezanih)
- 100 g korenčka
- 100 g pora
- 4 žlice moke
- 2 jajci
- sol
- poper
- 1 žlička karijevega praška
- olje za peko
čemaževa skuta
- 250 g pretlačene skute (z 10 % maščobe)
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 10 listov čemaža (drobno narezanih)
- sol
- poper
Priprava
Korenček ostrgamo in narežemo na drobne koščke. Por po dolgem razpolovimo, operemo in prav tako narežemo na koščke. Zelenjavi dodamo moko, jajca, sol, poper in karijev prašek ter dobro zmešamo.
V teflonski ponvi segrejemo malo olja. Z žlico zajemamo pripravljeno maso, jo polagamo na vročo maščobo, nekoliko sploščimo in ocvrtke na obeh straneh hrustljavo spečemo. Poberemo jih iz ponve in prihranimo na toplem.
Vse sestavine za čemaževo skuto dobro zmešamo, po okusu začinimo in ponudimo s špargljevimi ocvrtki.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.