Bananin zmešanček z medom in sojinim mlekom
Hranljiv napitek za zajtrk brez laktoze
Bananin zmešanček z medom in sojinim mlekom
Hranljiv napitek za zajtrk brez laktoze
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2011
ČAS PRIPRAVE: 5 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 banana
- 2,5 dl sojinega mleka
- žlica medu
- malo naribanega muškatnega oreščka
- sesekljani orehi
Priprava
Orehe popražimo v ponvi. Banano olupimo in prerežemo na tri dele. V kuhinjskem strojčku zmešamo banano s sojinim mlekom in medom ter začinimo z naribanim muškatnim oreščkom. Mešanico prelijemo v dva kozarca in posujemo s praženimi orehi.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.