Ameriški krofi z luknjo
Doughnuts
Ameriški krofi z luknjo
Doughnuts
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2011
KOLIČINA: 16 krofov
ZAHTEVNOST: Srednje zahtevno
Sestavine
- 500 g moke
- 40 g kvasa
- 2 jajci
- 80 g masla
- pribl. 2,5 dl mleka
- 80 g sladkorja
- malo ruma
- malo soli
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Priprava
Testo pripravimo po enakem postopku kot za običajne krofe, nato ga razvaljamo 2,5 cm debelo in z okroglim obodcem premera 7,5 cm izrežemo okrogle ploščice. Z manjšim modelčkom izrežemo še sredinske luknje, da dobimo obročke. Testene obročke pustimo vzhajati 20 do 30 minut, da se jim prostornina podvoji.
Maščobo segrejemo in vanjo previdno položimo obročke. Obročki morajo v maščobi plavati. Cvremo jih toliko časa, da spodnja stran porjavi, nato jih obrnemo (3 do 4 minute na vsaki strani). Obročke s penovko poberemo iz maščobe in jih položimo na kuhinjske brisače, da se odcedijo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.