Sestavine

  • 500 g moke
  • 40 g kvasa
  • 2 jajci
  • 80 g masla
  • pribl. 2,5 dl mleka
  • 80 g sladkorja
  • malo ruma
  • malo soli
  • maščoba za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1.

Testo pripravimo po enakem postopku kot za običajne krofe, nato ga razvaljamo 2,5 cm debelo in z okroglim obodcem premera 7,5 cm izrežemo okrogle ploščice. Z manjšim modelčkom izrežemo še sredinske luknje, da dobimo obročke. Testene obročke pustimo vzhajati 20 do 30 minut, da se jim prostornina podvoji.

2.

Maščobo segrejemo in vanjo previdno položimo obročke. Obročki morajo v maščobi plavati. Cvremo jih toliko časa, da spodnja stran porjavi, nato jih obrnemo (3 do 4 minute na vsaki strani). Obročke s penovko poberemo iz maščobe in jih položimo na kuhinjske brisače, da se odcedijo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in ponudimo.

32