Ali bučke lahko zamrznem?
piše: uredništvo
18piše: uredništvo
18O: Bučke niso najprimernejša zelenjava za zamrzovanje, saj vsebujejo veliko vode, ki se pri zmrzovanju spremeni v ledene kristale. Odmrznjene bučke so zato zelo zdrizaste in niso najbolj primerne za nadaljnjo uporabo. Lahko pa iz bučk naredite juho (na oljčnem olju popražite čebulo, dodate narezane bučke in prelijete z vodo ali jušno osnovo; kuhate 15 minut in juho pretlačite s paličnim mešalnikom), jo ohladite in nato zamrznete. Bučke so boljše, če jih shranite tako, da jih na tanko narežete, rezine popečete na žaru, v ponvi ali v pečici ter jih vložite v sterilen kozarec. Nato jih posolite, prelijete z oljčnim oljem ter kozarec tesno zaprete. V kozarec lahko dodate tudi začimbe ali česen.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.