Presejanje moke
piše: uredništvo
18V: Zakaj v nekaterih receptih piše, da je treba moko pred uporabo presejati? Kaj se zgodi, če tega ne storimo?
O: Presejanje moke ima dve pomembni prednosti. Po eni strani lahko pri presejanju moke hitro opazimo njeno kakovost. Pri tem mislim predvsem na to, ali vsebuje kakšne nečistoče ali celo škodljivce, kot so molji. Če moka vsebuje molje, nas čaka neprijetno opravilo: pregled in preverjanje vseh živil, ki jih imamo v omarah ali v shrambi. Po drugi strani pa pri presejanju moko prezračimo in jo tako obogatimo s kisikom. Če imamo na voljo sveže mleto moko, je ni treba presejati, saj je dovolj bogata s kisikom. Pecivo, ki ga pripravimo iz presejane moke, je rahlejše in boljše.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.