Maslo z dodatki
piše: uredništvo
10V: Rada pripravljam maslo, ki mu dodam različna zelišča ali sesekljan česen. Mi lahko predlagate še kakšen drug dodatek k maslu, s katerim lahko presenetim svoje domače in goste?
O: O tej temi bi lahko dolgo razpravljali, saj obstaja veliko okusov, med katerimi so nekateri bolj, nekateri manj običajni. Razen tistih dodatkov, ki jih že poznate in uporabljate zdaj, lahko maslu dodamo še sladko ali pekočo papriko v prahu in drobno nasekljan drobnjak. Maslo z dodatki je odlično na kruhu, primerno pa je tudi za jedi iz rdečega mesa in pražene čebule. Če maslu dodamo karijev prašek ali nasekljane iglice rožmarina, dobimo čudovito prilogo k piščancu. Če mu primešamo malo bolj nenavadne dodatke, kot so cvetovi različnih poljskih cvetlic, recimo ognjiča, modrega glavinca, marjetic ali cvetove rdeče detelje, ga lahko brez skrbi postrežemo k ribi, jedem iz belega mesa ali k sezonskemu sadju, pečenemu na žaru. Maslu lahko dodamo tudi drobno sesekljan prekajeni losos, sardelne filete, paradižnik … Poleg tega je maslo lahko zelo dekorativna priloga ob slavnostnih priložnostih, še posebno, če ga nadevamo v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom in nabrizgamo na postrežne krožnike. Take maslene mešanice so zelo primerne tudi za zamrzovanje (razen mešanice s česnom). V zamrzovalniku jih lahko hranimo tudi do 30 dni.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.