Čiščenje lignjev
Čiščenje lignjev
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2015
ZAHTEVNOST: Enostavno
Sestavine
- poljubna količina lignjev
Priprava
Telo lignja primemo z eno roko, z drugo pa previdno izpulimo lovke vključno z glavo in očmi. Skupaj z glavo lahko navadno izvlečemo kar celotno notranjost lignja.
V telesu ostane še pero, podobno prosojni plastični paličici. Izvlečemo ga in zavržemo.
Izvlečeni del lignja (lovke in notranjost) prerežemo tik pod očmi. Glavo z očmi in notranjostjo zavržemo.
Preverimo, če je kljun še vedno pritrjen na del z lovkami. Kljun je trd, okrogel in neužiten del, zato ga odstranimo. Telo lignja in lovke speremo pod tekočo hladno vodo in popivnamo s kuhinjsko brisačo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.