Vaniljev medeni jogurt z malinami

Vaniljev medeni jogurt z malinami
Recept je objavljen na Revija Dober tek
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 50 dag polnomastnega jogurta
- sredica vaniljevega stroka
- 2 žlici medu
- 25 dag malin
- 4 vejice mete za okras
Priprava
Jogurt zmešamo s sredico vaniljinega stroka in dodamo med. Maline preberemo in operemo. Skoraj vse razdelimo v 4 kozarce in dodamo jogurt.
Posujemo s preostalimi malinami, okrasimo z vejicami mete, prerezanim vaniljinim strokom in postrežemo.
Nasvet
V kozarce lahko dodamo tudi kepico sladoleda. Namesto malin pa lahko uporabimo tudi kakšno drugo sezonsko sadje, ki ga lahko tudi zmečkamo in zmešamo z jogurtom.
© Dedal d. o. o., 2021.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.