Velikonočni čokoladni tartufi
Iščete drugačno velikonočno sladico, ki jo v lični škatlici lahko podarite? Našli ste jo. Tu je recept za velikonočne čokoladne tartufe.

Velikonočni čokoladni tartufi
Iščete drugačno velikonočno sladico, ki jo v lični škatlici lahko podarite? Našli ste jo. Tu je recept za velikonočne čokoladne tartufe.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2021
ČAS PRIPRAVE: 25 min + hlajenje
KOLIČINA: 12 tartufov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 100 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 2 žlici kakava v prahu
- 50 g sesekljanih lešnikov
potrebujemo še
- mini papirnate košarice
- 2–3 škatlice od čokoladnih jajčk ali druge primerne škatlice (po želji)
- darilni trak (po želji)
Priprava
Obe vrsti čokolade narežemo na drobne koščke. V kozici nežno segrejemo smetano. Ko je vroča, jo odstavimo s štedilnika in pustimo stati 1 minuto. Dodamo obe vrsti čokolade in zmešamo, da se stopita in nastane gladka mešanica. Prelijemo jo v skledo in postavimo v hladilnik, da se strdi.
Ko se čokoladna masa strdi, jo s pomočjo dveh žličk oblikujemo v 12 tartufov velikosti oreha. Polovico tartufov povaljamo v kakavu, polovico pa v sesekljanih lešnikih. Tartufe položimo v papirnate košarice in po želji še v 2 ali 3 primerne škatlice (odvisno od velikosti), ki jih povežemo z darilnim trakom in podarimo.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.