Sestavine

  • 200 g rabarbare
  • 1 rdeča čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • oljčno olje za pokapanje
  • sol in poper
  • 1 žlica masla
  • 2 vejici rožmarina
  • 2 svinjski zarebrnici
  • 250 g kuhanih mešanih žit (riž, pira, ješprenj, kvinoja ...)
  • 1 dl piščančje jušne osnove
  • peteršilj, ko postrežemo

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Rabarbaro narežemo na 5 cm dolge kose, čebulo na krhlje, neolupljene česnove stroke stremo. Vse damo v majhen pekač in pomešamo z balzamičnim kisom, malo oljčnega olja ter malo soli in popra. Postavimo v pečico in pečemo 20 minut.

2.

Medtem v ponvi na visoki temperaturi razpustimo maslo in na njem popražimo rožmarin. Dodamo zarebrnici in ju pečemo 2 minuti na vsaki strani, da se lepo rjavo obarvata, nato odstavimo.

3.

Pekač vzamemo iz pečice, vanj dodamo kuhana žita in jušno osnovo ter zmešamo. Na vrh položimo zarebrnici in rožmarin in pečemo še 10 do 12 minut oziroma toliko časa, da je meso skoz in skoz pečeno. Zarebrnici postrežemo z žiti in rabarbaro ter posujemo s sesekljanim peteršiljem.

2