Mandljev kolač z malinami
Kolač, ki skriva sočne maline - kako slastno!
Mandljev kolač z malinami
Kolač, ki skriva sočne maline - kako slastno!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Maj 2019
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
KOLIČINA: za 6–8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 150 g mletih mandljev
- 150 g zmehčanega masla
- maslo za model
- 150 g rjavega sladkorja
- 150 g moke
- 1 1⁄2 žličke pecilnega praška
- 2 veliki jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g malin
- 2 žlici mandljevih lističev
- sladkor v prahu za posip
Priprava
Pečico segrejemo na 180 °C. Model za torto premera 20 cm z ločljivim obodom obložimo s papirjem za peko in premažemo z maslom. V multipraktiku zmešamo mlete mandlje, maslo, sladkor, moko, jajca in vaniljevo aromo, da se sestavine povežejo v kompaktno testo.
Polovico testa damo v pekač in ga poravnamo. Čezenj potresemo maline, na vrh pa z žlico nadevamo preostalo testo in ga grobo razporedimo – pri tem si lahko pomagamo s prsti. Potresemo z mandljevimi lističi in pečemo 50 minut, da se kolač zlato zapeče. Nato pustimo, da se ohladi, ga vzamemo iz modla, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.