Sestavine

  • 1 kiselkasto jabolko
  • 100 g zmehčanega masla
  • 170 g rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 280 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1,2 dl mleka
  • 200 g malin

obloga

  • 50 g masla
  • 85 g moke
  • 100 g rjavega sladkorja
  • lupina 1 limone

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolko operemo, olupimo, odstranimo peščišče in narežemo na kocke. Model velikosti 20 × 30 cm obložimo s papirjem za peko. Jabolčne kocke damo v manjšo kozico in dodamo še 2 žlici vode. Kuhamo nekaj minut, da se jabolka malo zmehčajo.

2.

Medtem pripravimo drobljivo oblogo tako, da maslo narežemo na kocke in ga s prsti vtremo v moko, sladkor in limonovo lupino. Dobiti moramo drobtinasto mešanico, ki jo prihranimo.

3.

V veliki skledi penasto stepemo maslo in sladkor. Postopoma vtepemo še jajce in dodamo presejano moko s pecilnim praškom in mleko. Mešamo, da dobimo homogeno testo. Dodamo še zmehčane jabolčne kocke in testo nadevamo v pripravljen model. S hrbtno stranjo žlice ga poravnamo in posujemo z malinami ter drobtinasto mešanico. Pečemo 45 minut, da obloga postane zlato rjave barve in da lesena palčka, ki jo zapičimo v pečen biskvit in nato izvlečemo, ostane čista.

23