Sestavine

  • 1,5 dl tekile
  • 0,75 dl triple seca
  • 0,25 dl čilijevega sirupa
  • 0,25 dl mangovega soka
  • 0,25 dl limetinega soka
  • led

čilijev sirup

  • 1 rdeč čili
  • 50 g rjavega kristalnega sladkorja

solna obroba

  • majhen šopek koriandra (lističe osmukamo in jih drobno sesekljamo)
  • naribana lupinica 1⁄2 bio limete
  • 2 žlički morske soli
  • 2 žlički rjavega kristalnega sladkorja
  • ščep zdrobljenega suhega čilija chipotle

Priprava

1.

Najprej naredimo čilijev sirup. Čili narežemo na rezine in ga damo v kozico skupaj s sladkorjem in 0,5 dl vode. Nežno zavremo na nizki do srednji temperaturi in mešamo, da se sladkor stopi. Kuhalnik ugasnemo in pustimo, da se sirup popolnoma ohladi.

2.

Za solno obrobo na plitvem krožniku zmešamo vse sestavine. Robove štirih kozarcev navlažimo z malce vode in jih pomočimo v solno mešanico. Kozarce postavimo na stran in se lotimo margarite.

3.

Sestavine za koktajl damo v velik mešalnik in živahno stresamo, da je zunanjost mešalnika mrzla. Pijačo želimo ohladiti in razredčiti, ne pa povsem zdrobiti ledu.

4.

Velik vrč in pripravljene kozarce napolnimo z ledenimi kockami, nato koktajl precedimo v vrč in dobro zmešamo, preden ga nalijemo v kozarce.

3