Sestavine

  • 300 g belega zelja
  • 1 velika čebula
  • 20 g masla
  • 1 žlica moke
  • 3 stroki česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 l goveje juhe
  • 100 g tankih rezin kuhane šunke
  • 1 šopek peteršilja
  • 1,5 dl kisle smetane
  • sol in poper

Priprava

1.

Zelje operemo, očistimo in narežemo na tanke rezance; solimo in pustimo pol ure, nato pa dobro ožmemo. Papriko operemo, razpolovimo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo in česen olupimo in narežemo na tanke kolobarje oziroma rezinice, šunko narežemo na tanke rezance, peteršilj operemo, drobno sesekljamo in pomešamo s kislo smetano.

2.

V velikem loncu segrejemo maslo. Čebulo in zelje rahlo zarumenimo in pomokamo. Dodamo česen in trakove paprike ter na hitro prepražimo. Dolijemo juho in na blagem ognju kuhamo do mehkega. Na koncu vmešamo narezano šunko in kislo smetano s peteršiljem, solimo ter popramo. Ponudimo s kruhom.

4