Sestavine

  • 350 g ovsenih kosmičev
  • 1 zvrhano žličko cimeta
  • 125 g mešanih oreškov in ščep soli
  • 75 g stopljenega masla ali kokosovega olja
  • 70 g javorovega sirupa
  • 125 g mešanega suhega sadja

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. V velikem plitvem pekaču zmešamo ovsene kosmiče, cimet, oreščke in sol. Primešamo stopljeno maslo ali kokosovo olje in javorjev sirup. Postavimo v pečico za 35 do 40 minut ali toliko časa, da se mešanica zlato rjavo zapeče; na polovici peke jo pomešamo.

2.

Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato primešamo suho sadje in shranimo. Postrežemo z mlekom, jogurtom ali posuto čez ovseno kašo.

Nasvet

Granolo je najbolje shraniti v nepredušno zaprt steklen kozarec. V njem se ohrani do šest tednov.

4