Zmešanček za dobro jutro

Zmešanček za dobro jutro
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2015
KOLIČINA: za 1 osebo
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 skodelica* svežih gozdnih sadežev
- 0,5 dl mandljevega mleka
- za okras: banane, kivi, borovnice, kokosov čips, oreščki ... (po želji in okusu)
Priprava
Gozdne sadeže v električnem mešalniku gladko zmešamo z mandljevim mlekom in prelijemo v skledico.
Mešanico obložimo s svežim sadjem (večje sadeže narežemo na rezine, drobno jagodičje pa pustimo v celem) in posujemo s kokosovim čipsom ter oreščki po okusu.
Opomba
1 skodelica je 2,5 dl.
© Dedal d. o. o., 2021.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.