Jagodni džin
Jagodni džin
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2017
KOLIČINA: 1,5 litra
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 400 g jagod
- 7 dl džina
- 100 g sladkorja
Priprava
Jagode narežemo na rezine in jih v veliki skledi zmešamo z džinom in sladkorjem, nato prelijemo v steriliziran 1,5-litrski kozarec za vlaganje.
Shranimo v hladilnik za 3 tedne in vsaka 2 dni premešamo. Po 3 tednih precedimo skozi kavni filter ali muslinasto tkanino in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.