Nadevani telečji zrezki s kozjim sirom in blitvo
Nadevani telečji zrezki s kozjim sirom in blitvo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2017
ČAS PRIPRAVE: 39 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
zrezki
- 4 telečji zrezki po 150 g
- 100 g blitvinih listov
- 100 g svežega kozjega sira
- ½ stroka česna
- sol in poper
- muškatni orešek
- olje za pečenje
priloga
- 400 g blitvinih listov
- 4 paradižniki
- 1 šalotka
- 2 žlici oljčnega olja
- sol in poper
Priprava
Blitvine liste operemo in blanširamo. 100 g blitve za nadev nasekljamo in pomešamo s kozjim sirom in drobno narezanim česnom. Začinimo s soljo, poprom in ščepcem drobno nastrganega muškatnega oreška.
Zrezke razgrnemo po delovni površini in jih potolčemo. Namažemo jih z blitvinim nadevom, preganemo in na obeh straneh popečemo v ponvi na kančku olja. Do konca jih pečemo še 10 minut v pečici pri 160 °C, nato pa na toplem prihranimo.
Podobni recepti
Telečji zrezki na žaru z zelenjavnim nadevom in motovilcem
Ocvrti telečji zrezki v panadi z limono, parmezanom in pinjolami
Za prilogo šalotko očistimo, olupimo in drobno narežemo. V eni ponvi segrejemo malo olja in na njem zarumenimo šalotko, dodamo preostalo blanširano blitvo in na hitro pretresemo. Paradižnik operemo in ga olupimo – prej ga za trenutek potopimo v vrelo vodo. Narežemo ga na kocke in ga v drugi ponvi na vročem olju na hitro pretresemo le toliko, da se segreje. Po okusu začinimo s soljo in poprom.
Nadevane telečje zrezke serviramo s pripravljeno prilogo na tople krožnike, pokapamo s sokom od pečenja in takoj ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.