Kosmiči čez noč s korenčkom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.
Kosmiči čez noč s korenčkom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Oktober 2018
ČAS PRIPRAVE: 10 min + namakanje
KOLIČINA: za 1 osebo
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl vode
- 40 g naribanega korenčka
- ščep mešanice začimb za medenjake
- 1⁄4 žličke cimeta
- 1 žlička medu
- 1 žlička zlatih rozin
- 1 žlica grškega jogurta
- sol
Priprava
V posodo s pokrovom damo ovsene kosmiče in ščep soli ter zmešamo z 1,5 dl vode. Primešamo nariban korenček, začimbe za medenjake in cimet. Pokrijemo in čez noč postavimo v hladilnik.
Naslednji dan vmešamo še 1 žličko medu in 1 žličko zlatih rozin, nato obložimo z 1 žlico grškega jogurta.
Galerija
Nasvet
Kosmiči čez noč bodo odlični tudi v kombinaciji z malinami in arašidovim maslom ali s tropskim pridihom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.