Sestavine

  • 2–3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlička začimbne mešanice zatar
  • 450 g sira halumi (ali sira za žar)
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici melase (sirupa) iz granatnega jabolka
  • prgišče metinih listov
  • 1 žlica semen granatnega jabolka

Priprava

1.

V veliki skledi zmešamo olje in zatar. Dodamo na rezine narezan sir in pomešamo, da je sir enakomerno obdan z začinjenim oljem.

2.

Razgrejemo veliko rebrasto ponev in v njej pečemo rezine sira 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se lepo zlato rjavo obarva. Ko sir obrnemo, dodamo razpolovljene paradižničke in jih med peko premikamo po ponvi, da so enakomerno popečeni. Če nimamo dovolj velike ponve, sir in paradižničke spečemo v dveh porcijah.

3.

Sir in paradižničke predenemo na krožnik, pokapamo z melaso granatnega jabolka ter posujemo s svežo meto in semeni granatnega jabolka.

3