Sestavine

  • 2 srednje velika jajčevca
  • 2–3 mlade čebulice
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 1 majhna rdeča paprika
  • 1 majhna zelena paprika
  • 2 žlici sesekljane sveže mete
  • semena 1 granatnega jabolka

preliv

  • sok 1 limone
  • 1 majhen rdeč čili (po želji)
  • 1 žlica melase (sirupa) iz granatnega jabolka
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
  • sol

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C in pekač obložimo z aluminijasto folijo. Jajčevca z ostrim nožem prepikamo, da ju med peko ne bo razneslo, nato ju položimo na pekač in pečemo 45 do 55 minut, da se koža naguba in sta zelo mehka.

2.

Medtem pripravimo preliv. Čili drobno sesekljamo (če nam ni všeč pikantno, mu odstranimo tudi semena) in ga zmešamo z limonovim sokom, melaso granatnega jabolka, strtim česnom in oljčnim oljem. Solimo in prihranimo. Papriko očistimo in narežemo na kockice, paradižničke na četrtine, mlado čebulico pa na kolobarčke.

3.

Ko se jajčevca dovolj ohladita, da ju lahko primemo, ju olupimo in meso damo v cedilo, ki smo ga postavili na skledo. Zelo nežno pritisnemo, da iztečejo sokovi, nato meso jajčevcev preložimo na servirni krožnik in narežemo na večje kose. Takoj ga prelijemo s polovico preliva, nato dodamo čebulico, paradižnik in papriko. Prelijemo s preostalim prelivom in zmešamo z rokami ali z žlico. Posujemo z meto in semeni granatnega jabolka ter pokapamo s še malo oljčnega olja.

4