Sestavine

  • 3 večje bučke
  • 2 stroka česna
  • 2 ½ žlice tahinija (sezamove paste)
  • sok 1 manjše limone
  • 2 žlici grškega jogurta
  • prgišče listov sveže mete
  • ½ žlice oljčnega olja za pokapanje

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 220 °C. Cele bučke zavijemo v aluminijasto folijo in damo v razgreto pečico za 30 minut ali toliko časa, da so mehke, ko jih prebodemo z vilicami. Vzamemo jih iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladijo.

2.

Ohlajene bučke damo v multipraktik (vodo, ki se je izcedila zavržemo), dodamo strt česen in zmeljemo, da dobimo puhasto teksturo. Dodamo tahini in limonov sok, solimo in še malo pomeljemo. Predenemo v skledo ter vmešamo jogurt in malo sesekljane mete. Pokapamo z oljem, posujemo s preostalo sesekljano meto in ponudimo.

Nasvet

Bučkina pomaka s tahinijem je odličen del prave libanonske pojedine, ki jo sestavljajo še:

1