Valjanje in izrezovanje piškotov
piše: uredništvo
16piše: uredništvo
16O: Piškotno testo vsebuje veliko maščobe, ki se na sobni temperaturi zmehča, zato je pomembno, da testo pred valjanjem vsaj za pol ure damo v hladilnik, da se učvrsti. Ohlajeno testo najlaže lepo razvaljamo tako, da ga potresemo z moko ali sladkorjem v prahu in razvaljamo med dvema plastema papirja za peko ali prosojne folije. Modelček za izrezovanje prav tako pomokamo. In še en trik: če želite, da bodo robovi piškotov zgoraj lepo zaobljeni in ne odsekani, na testo položite plastično folijo ali vrečko in jih izrežete tako, da z modelčkom pritisnete skozi folijo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.