Jetra s slanino in čebulo
Z dodatkom slanine in čebule bodo jetrca še boljša
Jetra s slanino in čebulo
Z dodatkom slanine in čebule bodo jetrca še boljša
Recept je objavljen v reviji Dober tek, januar 2017
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 čebula
- 4 rezine prekajene mesnate slanine
- 2 žlici moke
- ščepec soli
- ščepec suhega žajblja (po želji)
- 6 rezin jeter (pribl. 400 g) – telečjih, jagnječjih, govejih ali svinjskih
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 dl goveje jušne osnove
- 2 žlici pasiranega paradižnika (passate)
Priprava
Čebulo narežemo na tanke rezine. V veliki teflonski ponvi brez dodane maščobe popečemo slanino, da postane hrustljava. Medtem zmešamo moko s soljo in (po želji) žajbljem. V tej mešanici povaljamo rezine jeter. Slanino poberemo iz ponve in damo na stran. V ponev vlijemo olje in na njem pečemo jetra po vsaki strani kako minuto, da porjavijo. Vzamemo jih iz ponve, v kateri nato pražimo čebulo, dokler se ne zmehča. Vmešamo jušno osnovo in pasiran paradižnik ter omako kuhamo 5 minut.
Jetra položimo nazaj v ponev in kuhamo 3 minute, da se skuhajo tudi znotraj. Postrežemo s slanino, ki jo razlomimo na koščke in potresemo po vrhu, in krompirjevim pirejem.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.