Sestavine

  • 450 g mesa maslene buče
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g svežih njokov
  • 200 g listov mlade špinače
  • 100 g kozjega sira
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Bučno meso narežemo na manjše kose. Pečico segrejemo na 200 °C. V primerno veliko nepregorno ponev damo bučno meso skupaj s celim strokom česna in oljem, jed začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo. Pečemo približno 20 minut, med peko ponev večkrat pretresemo. Bučno meso mora postati zlato rjavo in mehko.

2.

Medtem v zadostni količini vrele slane vode zakuhamo njoke. Nekaj minut, preden so kuhani, jim dodamo še oprane špinačne liste. Nato vse skupaj odcedimo in damo v ponev k bučni mešanici. Vse dobro premešamo, zmehčan česen pa zmečkamo. Razdelimo na krožnike, dodamo kozji sir, posujemo s sveže mletim poprom in postrežemo.

19