Njoki z bučno omako s špinačo in kozjim sirom
Sladka buča in kozji sir kot protiutež – ta preprost in hiter recept bo kmalu postal vaš najljubši!
Njoki z bučno omako s špinačo in kozjim sirom
Sladka buča in kozji sir kot protiutež – ta preprost in hiter recept bo kmalu postal vaš najljubši!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2011
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 450 g mesa maslene buče
- 1 strok česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g svežih njokov
- 200 g listov mlade špinače
- 100 g kozjega sira
- sol
- poper
Priprava
Bučno meso narežemo na manjše kose. Pečico segrejemo na 200 °C. V primerno veliko nepregorno ponev damo bučno meso skupaj s celim strokom česna in oljem, jed začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo. Pečemo približno 20 minut, med peko ponev večkrat pretresemo. Bučno meso mora postati zlato rjavo in mehko.
Medtem v zadostni količini vrele slane vode zakuhamo njoke. Nekaj minut, preden so kuhani, jim dodamo še oprane špinačne liste. Nato vse skupaj odcedimo in damo v ponev k bučni mešanici. Vse dobro premešamo, zmehčan česen pa zmečkamo. Razdelimo na krožnike, dodamo kozji sir, posujemo s sveže mletim poprom in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.