Sestavine

  • šopek špargljev
  • 100 g svežega ali zamrznjenega boba
  • 100 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 100 g zamrznjenih sojinih zrn*
  • 3 mlade čebulice
  • majhen šopek mete
  • 100 g vodne kreše
  • sol

preliv

  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlička belega vinskega kisa
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Špargljem odrežemo olesenele konce in stebla pod kotom narežemo na 3 kose, enako narežemo očiščeno mlado čebulico, bobu pa odstranimo kožice. To najlažje naredimo tako, da bob v vreli vodi blanširamo pol minute, ga odcedimo in prelijemo s hladno vodo, da preprečimo nadaljnje kuhanje. Iz zmehčane kožice nato preprosto s prsti iztisnemo zrna boba.

2.

V velikem loncu zavremo osoljeno vodo, vanjo damo šparglje, spet zavremo, nato dodamo vse stročnice in mlado čebulico. Spet zavremo, nato odcedimo in na hitro ohladimo tako, da vse oplaknemo pod hladno tekočo vodo.

3.

Zmešamo vse sestavine za preliv. Zelenjavo na velikem krožniku zmešamo z meto, vodno krešo in prelivom.

Opomba

Če nimamo sojinih zrn, vzamemo malo več graha in boba.

6