Regratova mineštra
Regratova mineštra
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2017
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 50 g stebelne zelene
- 50 g korenja
- 50 g čebule
- 1 krompir
- olje
- 100 g belega fižola iz pločevinke
- 100 g špinače
- 100 g regrata
- kumina
- origano
- sol
- poper
Priprava
Čebulo sesekljamo, stebelno zeleno in korenje narežemo na kolobarčke. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Regrat in špinačo operemo.
Na vročem olju prepražimo čebulo, nato dodamo zeleno, korenje in krompir. Solimo, popramo ter začinimo s kumino in origanom. Pražimo 5 minut, nato zalijemo z litrom vode. Kuhamo 20 minut, nato dodamo še beli fižol, špinačo in regrat. Kuhamo še 5 minut in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.