Naravno pobarvani pirhi
piše: Katja Jenčič
Članek je objavljen v reviji Dober tek, marec 2016
piše: Katja Jenčič
Članek je objavljen v reviji Dober tek, marec 2016
• Za rdeče pirhe jajca skuhamo z olupki rdeče čebule, v soku rdeče pese ali malin. Lahko pripravimo tudi prevretek, tako da v vodi skuhamo na primer suhe brusnice (10 minut) ali olupljeno rdečo peso (45 minut), odcedimo in v obarvani vodi skuhamo jajca.
• Za vijoličaste pirhe jajca skuhamo v borovničevem soku ali soku robidnic.
• Za modre pirhe jajca skuhamo v teranu ali refošku, soku bezgovih jagod ali v rdečem zelju.
• Za zelene pirhe v odi, v kateri se kuhajo jajca, dodamo liste koprive ali špinače, za nežnejšo zeleno pa zeleni čaj.
• Za oranžne pirhe v vodo vsujemo nekaj žlic mlete paprike ali čaj rooibos.
• Za rumene pirhe vodi dodamo eno od naslednjih zelišč: cvetove kamilice ali regrata, liste hrena, žafraniko ali mleto kurkumo.
• Za rjave pirhe vodi dodamo olupke rjave čebule, liste in lubje hrasta ali črni čaj.
Oglejte si še postopek barvanja, ki je primeren tudi za otroke.
:::
Naslovna fotografija: Monika Grabkowska / Unsplash
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.