Prihaja pust in z njim krofi! Nasvetov, kako pripraviti popolne krofe, je seveda vsaj toliko, kolikor je gospodinj, ki so pisale recepte v od čezmerne rabe obrabljene zvežčiče, in slaščičarjev, ki so raznolike recepte za krofe vsako leto znova ustvarjali za našo revijo.

V skladu s tem smo letos pripravili nabor nekoliko manj pogostih nasvetov, takih, ki bi si jih v brk mrmrale namrgodene gospodinje z leti izkušenj, ko bi vas spremljale pri vašem prvem poskusu priprave krofov …

Ne porabi vendar vse moke hkrati

Ker nikoli ne veš, kako veliki so rumenjaki in kako se bo moka obnašala, ko ji bo dodan kvasec, se lahko mimogrede primeri, da bo testo premehko. To napako je mogoče zlahka odpraviti, če prihraniš malo moke, ki jo premehkemu testu dodaš naknadno. Prav tako je nekaj moke treba prihraniti za posipanje površine, na kateri bomo izrezovali krofe.

Več v tiskani izdaji revije februar 2020!

OZNAKE