Zmešanček za dobro jutro
Zmešanček za dobro jutro
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2015
KOLIČINA: za 1 osebo
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 skodelica* svežih gozdnih sadežev
- 0,5 dl mandljevega mleka
- za okras: banane, kivi, borovnice, kokosov čips, oreščki ... (po želji in okusu)
Priprava
Gozdne sadeže v električnem mešalniku gladko zmešamo z mandljevim mlekom in prelijemo v skledico.
Mešanico obložimo s svežim sadjem (večje sadeže narežemo na rezine, drobno jagodičje pa pustimo v celem) in posujemo s kokosovim čipsom ter oreščki po okusu.
Opomba
1 skodelica je 2,5 dl.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.