Sestavine

za raviol

  • 200 g ostre moke
  • 2 jajci
  • 1 žlička alge spirulina (po želji)
  • 120 g očiščenih jurčkov
  • 30 g pora
  • maslo
  • sol

za juho

  • 350 g olupljenega kuhanega kostanja
  • 70 g zelene
  • 70 g korenčka
  • 50 g pora
  • 7 dl zelenjavne jušne osnove
  • 30 g masla
  • 0,6 dl sladke smetane
  • sol
  • mleti beli poper
  • 1 lovorov list

Priprava

1.

Za raviole moko stresemo v posodo, primešamo spirulino, dodamo jajci, dobro zgnetemo in pustimo počivati 30 minut. Za nadev 30 g narezanega pora prepražimo na maslu in vmešamo narezane jurčke. Testo razvaljamo, izrežemo 4 enake kroge in na vsakega damo po 2 žlički nadeva. Robove dvignemo in zavežemo z rezino pora. Raviole kuhamo 10 minut v soljeni vodi.

2.

Jušno osnovo zavremo. Zeleno in korenček drobno sesekljamo in stresemo v posodo z maslom. Pristavimo, da se maslo počasi stopi, in pražimo 4 minute. Dodamo 50 g drobno sesekljanega pora in vse skupaj pražimo še 5 minut, vmes pa občasno premešamo.

3.

Na prepraženo zelenjavo stresemo olupljen kostanj. Prilijemo vročo jušno osnovo in dodamo lovorov list. Zavremo in počasi kuhamo 20 minut. Posodo odstavimo, vsebino pa gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Prilijemo smetano, ponovno pristavimo na štedilnik, začinimo ter še malo pokuhamo. Juho nadevamo na krožnike in v vsakega položimo po en raviol, po želji tudi popečene jurčke in nekaj kapljic oljčnega olja.

25