Porovi mafini s sirom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Porovi mafini s sirom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, januar 2012
KOLIČINA: 12 mafinov
ZAHTEVNOST: Preprosto
STAROST: 8–12 let
Sestavine
- 250 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 1,5 dl mleka
- 2 jajci
- 1,5 dl olja
- 1 por (180 g)
- 100 g naribanega sira
- sol
- model za mafine
- papirnate košarice za mafine
Priprava
Pečico segrejemo na 180 °C in model za mafine obložimo s papirnatimi košaricami. Por operemo in ga previdno razrežemo na majhne kocke (pri tem naj nam pomagajo starši).
Vse suhe sestavine pomešamo v večji skledi, prilijemo mleko in olje ter dodamo jajci.
Pripravljeni masi priložimo še narezan por in nariban sir in s kuhalnico vse dobro premešamo.
Z žlico napolnimo model za mafine in ga prestavimo v pečico. Pečemo 25 minut, nato mafine s kuhinjskimi rokavicami previdno vzamemo iz pečice.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.