Sestavine

  • glava in odrezki morske žabe
  • 2 korenčka
  • 1 strok česna
  • 1 manjša čebula
  • košček belega dela pora
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 vejici peteršilja
  • ½ stebla stebelne zelene
  • 1 manjši paradižnik
  • sol
  • 5 zrn črnega popra
  • kuhan riž za prilogo
  • sesekljan peteršilj za posip

Priprava

1.

Glavo morske žabe očistimo in operemo. Položimo jo v lonec, dodamo še ribje obrezke in prilijemo 1,5 l hladne vode oziroma toliko, da je riba pokrita. Čebulo olupimo in narežemo na rezine, korenček ostrgamo in narežemo na kolobarčke ter oboje damo v lonec. Priložimo še vso preostalo jušno zelenjavo in začimbe ter zavremo. Sproti odstranjujemo pene, nato lonec pokrijemo in kuhamo približno pol ure.

2.

Juho precedimo in iz glave izločimo meso. V precejeno juho vstavimo kuhan riž, korenček in koščke mesa, posujemo jo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.

21