Sestavine

  • 600 g topinamburja
  • 60 g šalotke
  • 1 majhen krompir
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 5 dl zelenjavne juhe
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 25 g masla
  • sol
  • poper
  • muškatni orešek
  • 300 g paprike (rumena, zelena in rdeča)
  • ½ žlice oljčnega olja
  • 4 rezine slanine

Priprava

1.

Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Topinambur in krompir olupimo in narežemo na manjše kose. V posodi segrejemo oljčno olje in nekaj minut pražimo šalotko, topinambur in krompir.

2.

Jed zalijemo z zelenjavno juho in kuhamo na srednji temperaturi 25 minut. Ko je zelenjava kuhana, jo z mešalnikom zmiksamo. Nato jo prelijemo v kozico, dodamo sladko smetano, maslo in začimbe ter kuhamo še pet minut.

3.

Paprike očistimo, narežemo na majhne kocke in jih na pol žlice oljčnega olja popečemo. V ponvi brez olja popečemo tudi slanino in jo skupaj s paprikami postrežemo kot jušni vložek.

17