Sestavine

  • 3 dl belega vinskega kisa
  • 1 majhen korenček
  • 1 rdeča čebula
  • 6 jagod pimentovca
  • 8 zrn popra
  • 4 nageljnove žbice
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 4 fileji skuše

ko postrežemo

  • 2 rezini rženega kruha
  • 100 g kisle smetane ali crème fraîche
  • 2 žlici kaper
  • 1 majhna rdeča čebula
  • majhen šopek drobnjaka

Priprava

1.

Korenček in čebulo tenko narežemo, jagode pimentovca nekoliko stremo. V kozico damo kis, 3 dl vode, korenček, rdečo čebulo, pimentovec, poper, nageljnove žbice, sladkor in sol. Zavremo in nežno kuhamo 10 minut oziroma toliko, da se korenček skuha, nato odstavimo in pustimo, da se marinada nekoliko ohladi.

2.

Ribje fileje položimo v plitvo posodo s kožno stranjo navzgor in jih prelijemo z marinado. Pustimo, da se vse ohladi, nato pokrijemo s prosojno kuhinjsko folijo in za 24 ur postavimo v hladilnik.

3.

Naslednji dan vzamemo fileje iz marinade, jih osušimo in narežemo na rezine. Kruh popečemo, obložimo z rezinami skuše, dodamo še žlico kisle smetane in posujemo s kaprami, nasekljano rdečo čebulo in narezanim drobnjakom.

16