Marinirana skuša s kislo smetano in kaprami
Skandinavsko navdihnjena
Marinirana skuša s kislo smetano in kaprami
Skandinavsko navdihnjena
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2015
ČAS PRIPRAVE: 25 min + 24 ur za mariniranje
KOLIČINA: predjed za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 3 dl belega vinskega kisa
- 1 majhen korenček
- 1 rdeča čebula
- 6 jagod pimentovca
- 8 zrn popra
- 4 nageljnove žbice
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička soli
- 4 fileji skuše
ko postrežemo
- 2 rezini rženega kruha
- 100 g kisle smetane ali crème fraîche
- 2 žlici kaper
- 1 majhna rdeča čebula
- majhen šopek drobnjaka
Priprava
Korenček in čebulo tenko narežemo, jagode pimentovca nekoliko stremo. V kozico damo kis, 3 dl vode, korenček, rdečo čebulo, pimentovec, poper, nageljnove žbice, sladkor in sol. Zavremo in nežno kuhamo 10 minut oziroma toliko, da se korenček skuha, nato odstavimo in pustimo, da se marinada nekoliko ohladi.
Ribje fileje položimo v plitvo posodo s kožno stranjo navzgor in jih prelijemo z marinado. Pustimo, da se vse ohladi, nato pokrijemo s prosojno kuhinjsko folijo in za 24 ur postavimo v hladilnik.
Naslednji dan vzamemo fileje iz marinade, jih osušimo in narežemo na rezine. Kruh popečemo, obložimo z rezinami skuše, dodamo še žlico kisle smetane in posujemo s kaprami, nasekljano rdečo čebulo in narezanim drobnjakom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.