Sestavine

  • 300 g sira manouri
  • 1 kg govejega plečeta, narezanega na koščke
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici masla
  • 2 skodelici (4 dl) paradižnikovega soka
  • 2 žlici petimezija (sirupa iz grozdnega mošta) ali balzamičnega sirupa
  • 1 žlica sladkorja
  • muškatni orešek
  • mleta pekoča paprika
  • 3 jajčevci
  • ¼ skodelice paradižnikovega soka
  • sol
  • 1 dl oljčnega olja
  • šopek peteršilja

Priprava

1.

Meso prepražimo na maslu, dodamo sesekljano čebulo in strt česen ter še malo prepražimo. Prilijemo paradižnikov sok in sirup petimezi ter dodamo sladkor, muškatni orešek in mleto pekočo papriko. Solimo, po potrebi prilijemo še malo vode in kuhamo pri nizki temperaturi približno 20 minut.

2.

Jajčevce narežemo na srednje debele rezine in popečemo na oljčnem olju. Pečene rezine polagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo.

3.

Jed sestavimo tako, da v okrogel pekač najprej razporedimo meso z omako, prekrijemo z rezinami jajčevcev, po rezinah pa razporedimo rezine sira manouri. Dodamo še nekaj žlic paradižnikove omake in nasekljan peteršilj. Jed pečemo 25 minut v pečici, segreti na 180 °C, in ponudimo toplo.

19