Ledene jogurtove lučke z jagodičjem
Te lučke so res kul – križanec med sirčkovim kolačem, zamrznjenim jogurtom in sadnim sladoledom.
Ledene jogurtove lučke z jagodičjem
Te lučke so res kul – križanec med sirčkovim kolačem, zamrznjenim jogurtom in sadnim sladoledom.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2015
ČAS PRIPRAVE: 25 min + 4 ure za zamrzovanje
KOLIČINA: 8 lučk
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 100 g ingverjevih ali drugih začinjenih piškotov, npr. speculaas
- 400 g kondenziranega mleka
- 250 g rdečega jagodičja (jagode, maline, rdeči ribez)
- 500 g grškega jogurta (0 % maščobe)
- 250 g vijoličastega jagodičja (borovnice, robidnice, črni ribez)
- 8 papirnatih lončkov
- 8 lesenih palčk za sladoled
Priprava
Piškote damo v multipraktik in jih zmeljemo v drobtine. Dodamo 2 žlici kondenziranega mleka in ponovno zmiksamo, da se drobtine začnejo sprijemati. Piškotne drobtine razdelimo po 8 papirnatih lončkih in jih dobro potlačimo s hrbtno stranjo žličke. Iz multipraktika postrgamo vse do zadnje drobtine, da ga pred naslednjim korakom ni treba pomiti.
Večje sadeže grobo nasekljamo. Polovico rdečega jagodičja, polovico preostalega kondenziranega mleka in polovico jogurta damo v multipraktik in mešamo, da dobimo gladko maso. Iz multipraktika odstranimo rezilo in vmešamo še preostalo nasekljano rdeče jagodičje. Mešanico razdelimo po 4 papirnatih lončkih. Postopek ponovimo še z vijoličastim jagodičjem in preostalimi sestavinami.
V vsak papirnat lonček vse do piškotnih drobtin zapičimo eno palčko za sladoled, da lažje stoji pokonci. Preden sladoledne lučke postrežemo, jih vsaj za 4 ure postavimo v zamrzovalnik, da zamrznejo. Lučke iz lončkov vzamemo tako, da jih obrnemo na glavo in vsak lonček rahlo stisnemo, da lučka zdrsi iz njega.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.