Pivova juha naše stare mame
Pivova juha naše stare mame
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2013
KOLIČINA: za 10 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- za 4-litrski kotliček:
- 1 l svetlega piva
- 1 l vode
- 300 g belega kruha
- 120 g sladkorja
- 2 rezini limone
- ½ skorjice cimeta
- 1 žlička mletega ingverja
- 1 žlička mlete kumine
- 2 žlici bele moke
- 50 g belega kruha za jušni vložek
- 30 g masla
- sesekljan peteršilj za posip
Priprava
V kotliček vlijemo pivo in 7,5 dl vode. Kruh narežemo na kocke, ga damo v kotliček in namakamo 20 minut, nato dodamo sladkor, limono, cimet, ingver in kumino. Med stalnim mešanjem z metlico za sneg vsebino segrejemo do vrelišča. Moko zmešamo z 2,5 dl vode in podmet vlijemo v kotliček. Zavremo, da se juha nekoliko zgosti, in kuhamo še 5 minut.
Kruh za jušni vložek narežemo na kocke in ga v ponvi na segretem maslu zlato rumeno opečemo. Juho potresemo z opečenimi kockami kruha in sesekljanim peteršiljem ter ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.