Sestavine

  • 1 liter telečje jušne osnove ali juhe
  • 4 poprova zrna
  • ½ limone
  • 1 vejica luštreka
  • sol
  • 1 kg teletine (od hrbta, brez kosti)
  • 6 belih olupljenih belušev
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 mladih korenčkov z zelenjem
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 8 zelenih belušev
  • 2 mladi čebulici
  • 50 g stročjega graha

Priprava

1.

V kozici zavremo telečjo osnovo z zelišči in aromati. Teletino pretaknemo s centimeter debelimi beluševimi palčkami; pomagamo si z iglo za pretikanje mesa. Meso vse naokrog popečemo v ponvi na vročem olju, potem ga pa damo v vreli prevretek in poširamo približno pol ure.

2.

Medtem očistimo zelenjavo, jo olupimo in narežemo na primerne kose. Meso vzamemo iz kozice, zavijemo v alufolijo in pustimo počivati približno 10 minut. V tem času v prevretku do čvrstega skuhamo zelenjavo. Meso narežemo na rezine in z zelenjavo serviramo na krožnike. Jed nekoliko pokapamo s prevretkom in ponudimo.

Nasvet

Več o poširanju si preberite tukaj.

14