Poširana teletina s pomladansko zelenjavo
Poširana teletina s pomladansko zelenjavo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2011
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
KOLIČINA: za 4–6 oseb
ZAHTEVNOST: Srednje zahtevno
Sestavine
- 1 liter telečje jušne osnove ali juhe
- 4 poprova zrna
- ½ limone
- 1 vejica luštreka
- sol
- 1 kg teletine (od hrbta, brez kosti)
- 6 belih olupljenih belušev
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 mladih korenčkov z zelenjem
- 2 stebli stebelne zelene
- 8 zelenih belušev
- 2 mladi čebulici
- 50 g stročjega graha
Priprava
V kozici zavremo telečjo osnovo z zelišči in aromati. Teletino pretaknemo s centimeter debelimi beluševimi palčkami; pomagamo si z iglo za pretikanje mesa. Meso vse naokrog popečemo v ponvi na vročem olju, potem ga pa damo v vreli prevretek in poširamo približno pol ure.
Medtem očistimo zelenjavo, jo olupimo in narežemo na primerne kose. Meso vzamemo iz kozice, zavijemo v alufolijo in pustimo počivati približno 10 minut. V tem času v prevretku do čvrstega skuhamo zelenjavo. Meso narežemo na rezine in z zelenjavo serviramo na krožnike. Jed nekoliko pokapamo s prevretkom in ponudimo.
Nasvet
Več o poširanju si preberite tukaj.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.