Solata s testeninskim rižem in mocarelo
Solata s testeninskim rižem in mocarelo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2011
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4–6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 350 g testenine v obliki riža
- 20 g bazilike
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 30 g sveže naribanega parmezana
- 1 grobo sesekljan strok česna
- 50 g pinjol
- 300 g mocarele v majhnih kroglicah
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 50 g rukole (najbolje divje)
- sol
- parmezanovi ostružki za posip
- rukola za okras
Priprava
Testeninski riž skuhamo al dente, nato ga odcedimo, splaknemo s hladno vodo in spet dobro odcedimo. Damo ga v solatno skledo. Pinjole brez maščobe prepražimo v ponvici. Baziliko skupaj s stebli natrgamo in jo v mikserju skupaj z oljčnim oljem, parmezanom, česnom in polovico pinjol sesekljamo v pesto. Paradižnike narežemo na četrtine.
Testenine dobro premešamo s pestom. Dodamo kroglice mocarele, paradižnik in pest rukole. Solimo, premešamo in potresemo s preostalimi pinjolami. Preden postrežemo solato, jo posipamo s parmezanovimi ostružki in okrasimo z rukolo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.