Sestavine

testo

  • 3 velika jajca
  • 80 g sladkorja
  • 70 g moke
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 2 žlici kakava
  • ½ žličke pecilnega praška

nadev

  • 30 g temne čokolade
  • 1 žlica močne črne kave
  • 100 g mehkega kremnega sira (npr. maskarpone, filadelfija)
  • 100 g jogurta
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 20 g temne čokolade za okras

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C, dva modela premera 18 cm obložimo s papirjem za peko. Jajca in sladkor močno penasto stepamo z električnim mešalnikom okoli 10 minut.

2.

Moko zmešamo s škrobom, kakavom in pecilnim praškom ter previdno vmešamo v stepena jajca. Maso razdelimo v dva modela, poravnamo in jo malo privzdignemo ob robovih. Pečemo 15 do 20 minut, dokler robovi ne začnejo odstopati od modela in se testo zravna, ko ga na sredini rahlo pritisnemo. Pustimo, da se 5 minut ohlaja v modlih, nato ga zvrnemo na kuhinjsko mrežico in ohladimo do konca.

3.

Čokolado nasekljamo in stopimo v kavi. Previdno jo mešamo, da dobimo gladko maso, ki jo nato malo ohladimo. Sir gladko zmešamo z jogurtom in sladkorjem v prahu. Polovico mase preložimo v drugo skledo in vanjo vmešamo kavno-čokolado zmes. En biskvit položimo na pladenj in ga premažemo z belo jogurtovo mešanico. Pokrijemo z drugim biskvitom in ga premažemo s čokoladno jogurtovo mešanico. Površine ne zravnamo, ampak s paleto naredimo valovit vzorec.

4.

Čokolado za okras nasekljamo in stopimo (lahko v mikrovalovni pečici, 20 sekund na srednji stopnji). S curkom tekoče čokolade okrasimo površino torte.

28