Sestavine

  • V 5 dl sveže kuhane močne črne kave
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 1 dl kavnega likerja
  • 1 žlica mascarponeja
  • naribana temna čokolada

Priprava

1.

V 5 dl sveže kuhane močne črne kave vmešamo 80 g rjavega sladkorja, da se stopi. Dodamo 1 dl kavnega likerja in pustimo, da se ohladi.

2.

Ohlajeno mešanico prelijemo v posodo za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik. Ko na robovih začnejo nastajati kristalčki, jo zmešamo z vilicami. Vrnemo v zamrzovalnik za 20 minut in spet zmešamo. Ponovimo še enkrat, da nastane granita s kepicami ledu. Ponudimo jo v desertnih skledicah. Po želji vsako porcijo obložimo z žlico maskarponeja in čez naribamo temno čokolado.

Nasvet

Kavno granito si na Siciliji, od koder izvira, privoščijo že za zajtrk, skupaj z rogljičkom.

3