Ni vitalne kuhinje brez oljčnega olja
Vsestranskost, harmonija okusa, visoka točka dimljenja in številne zdravilne lastnosti oljčnega olja so ključne lastnosti dragocenega in okusnega vsestranskega pripomočka. A pomembno je ...
Preberi večSurova riba? Zakaj pa ne!
Verjetno ste ob omembi surove ribe najprej pomislili na japonske delikatese, kot sta suši in sašimi. A kose svežih surovih rib – ali ...
Preberi večSpoznajte limončelo
Limončelo (it. limoncello) je limonov liker, ki izvira iz pokrajine Kampanje na jugu Italije. Kakovost tamkajšnjih limon je geografsko zaščitena.
Preberi večPristna ljubezen do vsega morskega
Posebna vez veže Slovence in Jadransko morje. Obmorski apartmaji, rezervirani takoj po novem letu, vedno znova razprodani koncerti dalmatinskih klap in inovativni pristopi ...
Preberi več5 nasvetov za pripravo hobotnice
Naj vas priprava hobotnice ne prestraši - škoda bi bilo zamuditi izjemen okus, ki ga ponujajo ti slastni morski recepti.
Preberi večVam je všeč omaka BBQ?
Naj sezona žara ne mine brez spoznavanja novih okusov, tehnik in anekdot, povezanih z vsemi vidiki priprave dobrot z žara, od netenja ognja ...
Preberi večKajmak in žar sta najboljši par
Predstavljajte si topel sončen dan z ravno pravo količino sence in tekoče osvežitve ter veliko družbo, ki nestrpno čaka na slastne dobrote z ...
Preberi večMed čakanjem na dobrote z žara …
Medtem ko se žar mojster posveča pravilni pripravi žerjavice in skrbnemu spremljanju temperature, na kateri se bodo pekle vse dobrote, lačni gostje že ...
Preberi večKatere paradižnike izbrati?
Pred nakupom se je dobro odločiti, kako bomo paradižnik uporabili. Tako bomo lažje izbirali med sortami.
Preberi večSladoled, gelato, sorbet, semifreddo … ledene sladice za vsak okus!
V uredništvu revije Dober tek si ne predstavljamo poletja brez domačega sladoleda in drugih ledenih dobrot, ki ohladijo in osvežijo.
Preberi večEnega ležaka, prosim
Ko pri nas naročimo pivo, se bo v večini lokalov na mizi znašel ležak oziroma lager. To je povezano z geografsko- zgodovinskimi dejstvi, ...
Preberi več