Domače sestavine na nove načine
Na spletnih straneh Gril in dim boste izvedeli vse, kar je treba vedeti o vse bolj priljubljenem načinu žara – BBQ »low and ...
Preberi večVegan za vsaj en dan
Obljubimo, da ne bomo moralizirali o tem, kaj je prav in narobe, raje se bomo osredotočili na fine okuse in recepte za jedi, ...
Preberi večVeganske sladice
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z ...
Preberi večKaj je tofu
Tofu je lahko res slasten! Vsestranski in preprost za uporabo je odličen, če le znate izbrati pravega in ga pravilno pripraviti.
Preberi večMajoneza brez jajc
Akvafaba (aquafaba) je odličen nadomestek jajc v številnih receptih, najbolj preprost pa je gotovo veganska majoneza.
Preberi večNajvečje BBQ prvenstvo na svetu
American Royal World Series of Barbecue se imenuje največje prvenstvo BBQ na svetu. V Kansas Cityju ga prirejajo že več kot 110 let ...
Preberi večSlovenska tradicija fermentiranja
Večinoma celinsko podnebje je poskrbelo, da so pri nas uspešno rasle poljščine, kot so pšenica, zelje in repa ter kasneje koruza in krompir. Na ...
Preberi večUmetnost BBQ – gotovo je, ko je gotovo!
Low&slow način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.
Preberi večHitri vodnik po svetu »low&slow«
BBQ (barbecue) je več kot le način priprave hrane – je kultura in umetnost okusov.
Preberi večBBQ – kako začeti s počasno peko
V naših krajih je žar priljubljen že od nekdaj, a ga od nekdaj pripravljamo na svoj način. Poskusimo nekaj novega!
Preberi večŠest korakov BBQ – kaj moramo delati prav
Pred več kot 20 leti, ko sem prižgal svoj prvi ogenj za BBQ, sem imel za sabo dve ali tri prebrane knjige in ...
Preberi več