Vse zgodbe - Page 2 of 46 - Dober Tek

Domače sestavine na nove načine

Na spletnih straneh Gril in dim boste izvedeli vse, kar je treba vedeti o vse bolj priljubljenem načinu žara – BBQ »low and ...

Preberi več

Vegan za vsaj en dan

Obljubimo, da ne bomo moralizirali o tem, kaj je prav in narobe, raje se bomo osredotočili na fine okuse in recepte za jedi, ...

Preberi več

Veganske sladice

Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z ...

Preberi več

Kaj je tofu

Tofu je lahko res slasten! Vsestranski in preprost za uporabo je odličen, če le znate izbrati pravega in ga pravilno pripraviti.

Preberi več

Majoneza brez jajc

Akvafaba (aquafaba) je odličen nadomestek jajc v številnih receptih, najbolj preprost pa je gotovo veganska majoneza.

Preberi več

Največje BBQ prvenstvo na svetu

American Royal World Series of Barbecue se imenuje največje prvenstvo BBQ na svetu. V Kansas Cityju ga prirejajo že več kot 110 let ...

Preberi več

Slovenska tradicija fermentiranja

Večinoma celinsko podnebje je poskrbelo, da so pri nas uspešno rasle poljščine, kot so pšenica, zelje in repa ter kasneje koruza in krompir. Na ...

Preberi več

Umetnost BBQ – gotovo je, ko je gotovo!

Low&slow način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.

Preberi več

Hitri vodnik po svetu »low&slow«

BBQ (barbecue) je več kot le način priprave hrane – je kultura in umetnost okusov.

Preberi več

BBQ – kako začeti s počasno peko

V naših krajih je žar priljubljen že od nekdaj, a ga od nekdaj pripravljamo na svoj način. Poskusimo nekaj novega!

Preberi več

Šest korakov BBQ – kaj moramo delati prav

Pred več kot 20 leti, ko sem prižgal svoj prvi ogenj za BBQ, sem imel za sabo dve ali tri prebrane knjige in ...

Preberi več